Szepsy Furmint Selection stand

A Szepsy Furmint Selection standon a borvidék ikonikus borászának 2015-ös dűlőszelektált furmintjai, a birtok furmint és egy furmint alapú házasítás is kóstolhatók. Szepsy István borai igen ritkán találhatóak meg nagykóstolókon, ezért is különleges alkalom, hogy akár öt különböző dűlőből szüretelt borát is összehasonlíthatják a vendégek.

 

Birtok Furmint 2015
Komoly furmint: bontás után ásványos illat, kis méz, majd lassú és magával ragadó kitárulkozás. Az íz már nagyon gazdag, minimális természetes maradékcukor mellett gazdag és széles savkészlet vibrál a szájban. Citrusok, méz, fehér gyümölcsök és az illatban már megismert ásványok. Hihetetlenül komplex bor lett, talán azért is, mert olyan területek termése is belekerült, mint az Urbán, a Szent Tamás. Gazdagságát fele részben újhordós érlelés keretezi.

 

Nyúlászó Cuvée 2015
Tökéletesen elkapott szüreti időpont a Nyúlászó délkeleti tetejéről. Illatosabb, mélyebb karakter, ízben grapefruit, alma. Mindössze 2 g cukor, a korty mégis lédús, finoman telt.

 

Bányász Furmint 2015
Két hektáros tállyai terület, egykor Rákóczi vagyon, majd bozót és akác, ma ismét szőlő. A talajt szinte csak kövek borítják, termőréteg alig fedi. A bora ennek megfelelően csupa ásvány, telt, mély, gazdag és hosszan érlelhető.

 

Betsek Furmint 2015
Öreg tőkék, apró fürtök, érett, lágyabb savkészletű gyümölcs. A fehér tufáról és agyagról szüretelt gazdag, sokízű kis tétel a többi dűlős furmint közül talán lágyabb karakterével tűnik ki. Jó íz, komoly tartalom.

Úrágya Furmint 2015
Melegebb karakterű furmint, enyhén édes jegyekkel és gyümölcsökkel: őszibarack, birsalma. Határozott savgerinc, sós ízek, ásványosság.

Dorgó Furmint 2015
Színtiszta perlit talaj, apró terület, mindössze 0,18 hektár, karós szőlővel, egy hordónyi tétel. Alacsonyabb alkoholtartalom, rendkívül feszes szerkezet. Lime és citrusok.

 

A Szepsy Furmint Selection borok kupon ellenében kóstolhatók, amelyek online, vagy a helyszíni regisztrációnál megvásárolhatók.

 

3 tétel kóstolása 3x0,5 dl mennyiségben: 1.500 Ft
6 tétel kóstolása 6x0,5 dl mennyiségben: 2.500 FtKuponok vásárlás